Roadtrip till Värmland...

Häromdagen sprang matte fram och tillbaka här i lägenheten. Jag kände på en gång att det var något på gång. Jag blev faktisk lite nervös. Hon tog fram en väska och lade sina kläder i. Jag tyckte det var onödigt så jag försökte lägga tillbaka dem. Men matte var bestämd och lade i dem igen. Sedan fyllde hon hela bilen med väskor och saker. När hela flocken var samlad körde vi iväg. Sedan körde vi och körde. Körde och körde. Herregud hur långt ska vi egentligen? Jag fick massor av spring i benen och öm i hela svansen. När vi äntligen var framme så var det mörkt och vi var långt ute på landet. Jag kände mig helt lost. Men jag kände faktiskt igen gamla gumman med flätor. Mormor var det ju. Hon brukar ge mig korv och prata snällt med mig. Sedan har hon en busig hund. Förra gången vi sågs så hade vi jättekul. Men jag fick en konstig känsla redan när jag kom in i huset. Hunden Bosse var sig inte riktigt lik. Han var jättearg. Jag har ju inte gjort honom något.
Visserligen åt jag upp hans mat och lekte med hans leksaker. Men hallå,tagga ner grabben.
Vi som hade så kul sist. Hur kunde allt bli så fel? Det kändes som Bosse ville äta upp mig ibland.
Man blev trött av allt bråk.
Men det fanns en del andra roliga saker där. Springa i skogen och bada i sjöar.
Nä matte jag är inte smutsig, jag är lycklig.
Stundom hade vi lite kul. Men vi hade så svårt att komma överens att matte till slut körde hem. Jag som tyckte det var så roligt att grilla korv i skogen och äta sockerkaka. Förlåt lillmatte att jag tog din korv och sockerkaka. Får väl även säga förlåt till mormor för jag tog hennes smörgås. Men ibland är man bara lite hungrig. Men till Bosse säger jag inte förlåt för det var faktiskt han som startade alla bråk.
Vi får hoppas att det blir roligare nästa gång vi ses.
 
 
 
 
 
 

En grön anka?

Lite uppochnervänd vecka. Matte har haft någon form av influensa och legat i sängen i några dagar. Jag och småvalparna fick åka till deras pappa. Där var jättekul. Jag åt ur soptunnan, fick ostbågar och Lindas härliga mackor.  Det blev en himla massa bus med deras pappa Anders. Matte kan vara sjuk flera gånger bara roligt att busa där. Vi lekte även kurragömma på stranden.
Matte började vakna till liv i eftermiddag och vi valpar fick baka äppelkaka. Jag och Jasmine provsmakade mest.
Lite mer deg tyckte jag det skulle vara.
Sedan tog vi oss en svängom.
ok inte världens bästa bild. Blir mycket mobilfoton här. Matte har inte stora kameran i beredd.
Sedan försökte jag psyka mig till en bit päron av Wiktor.
Ok man kan inte lyckas alla gånger.
Sedan kunde jag inte förstå varför jag de kallade mig för en grön anka hela eftermiddag. Tror att Jasmine spelade mig någon form av spratt.
Nu blir det fredagsmys.
 
 
 
 
 

En perfekt dag...

Eftter diverse morgonbestyr och kaos så har övrig familj gett sig av. Kvar är bara matte och jag. Matte kurade ihop sig i soffan under en randig filt. Drog nogra lätt snarkningar och jag bara stirrar. Hallå där, vad gör du, finns inte jag? Vakna! Matte drog en lång suck och masade snabbt in sig i den lilla kuren där hon blir alldeles blöt. Matte är ledig och det betyder min dag. Sova kan vi göra en annan dag. Först tog matte mig till hundrastgården.

Ingen där...ingen att leka med. Då kom matte på den iden att vi kunde gå ned till havet. Jag fick springa lös nästan hela vägen tid. Inte där det fanns bilar så klart. Matte snäll som hon är, hade tagit med en bit korv och hon ropade och gav mig några bitar flera gånger på vägen dit. Vi har sådan tur och bor ganska nära havet. Nu har jag blivit så stor att jag kan gå dit ned. Vi behöver inte ta bilen.
Asgrymt att springa och jaga kråkor.
Ser ni jag är nästan ifatt en. Jag hoppade så högt jag kunde. Snabba kråkor förståss.
Men jag var nästan i kapp de. Jag åt också lite snäckor att lite annat som jag inte vågar tala om för matte.
När vi sedan gick hem så mötte vi en liten prickig kompis som heter Boris vi lekte så vi var alldes smutsiga och
helt slut. Han är lite större än mig och jag gjorde allt för att verka vara tuff och stor. Men jag får erkänna mig besegrad. Boris har en syster som är jättesöt och heter Pandora.
Nu tror ni att dagen är slut men jag hade ännu mer kul efter detta.
Jag fick följa med på båtrace till en bäck med lillvalpen Casper och hans fritis.
Alla söta tjejer ville som vanligt klappa och mysa med mig. Man blir varm i hela kroppen. Casper gillade inte sin macka så jag fick mumsa i mig den med. Jag har ju sådan tur.
Caspers lilla båt hade inte riktigt lika bra tur. Den välte efter halva färden.  Men de verkade ha kul ändå.
 Nu trodde väl att allt roliga var slut, nej då.
Lite mys med Jasmine och ny leksak. Den piper och rasslar. Jättekul. Matte var lite arg på Jasmine för hon gick inte hem direkt från skolan utan gick hem till kompis utan att säga till. Matte blev orolig och tänkte nästan ringa polisen. Jag hade tänkt att vi skulle gå ut och spåra efter henne för det är jag duktig på. Jag hittar alla köttbullar som finns. Så går era barn vilse. Se till att de har köttbullar i backfickan så hittar jag de direkt. Jag ska nog bli spårhund när jag blir stor.
 
 
 
 
 
 
 

Ni måste förstå...

hur det egentligen är att vara en Dalmatiner. Jag har hört att det finns så många myter om just min ras. Ni vet när alla såg den där söta filmen 101 Dalmatiner så skulle det finnas en prickig hund i varje familj. Men jag får säga att som hund så får man välja sin familj med omsorg. För en Dalmatiner måste bli en fullvärdig familjemedlem. Vi vill vara med överallt och vi har energi som räcker för hela kvarteret. Mina förfäder kunde springa flera mil bredvid häst och vagn utan problem. Nu tar matte bilen överallt och jag får ibland titta på hästar på avstånd. Mums för hästbajs ett litet smakprov please. Sedan har jag lite problem med min magsäck för den känns ständigt tom. Ungefär som man har ett magsår. Förr i tiden så fick vi Dallisar inte så mycket mat. Vi lärde oss därför att stjäla mat. Min matte och husse har börjat fatta att jag ibland stjäl mat. De skriker och gormar bara jag sneglar på en köttbulle på bordet.
Matte påstår att jag har snott och tuggat sönder stekspaden för tredje gången. Jag minns första gången hade hon stekt bacon och andra gången kyckling. Men jag kan inte minnas den tredje smaken. Så det kan bara ha varit två gånger. Matte ska då tjura. Hon är så känslig.
Husse är lite lugnare men lite mer disträ. Har ni sett reklamen för Telenor? Sören rastar hunden. Går runt med mobilen och helt inne i samtalet och går vilse. Sådan är min husse. Husse har ju fullt upp med sin affär och jobbar mycket mer än Matte som mest sitter och facebookar och springer runt med sin kamera. Ibland drar hon runt en drake som väsnas och äter upp smulor på golvet. Den heter damsugaren och jag har försökt att döda den flera gånger men den är stark. Jag är lite rädd för den faktiskt.
Kompisen Ove är jag inte rädd för. Han är så himla rolig.
Väldigt busig också.
Här försöker jag få matte och skriva som jag vill på bloggen. Mina tassar är ju lite klumpiga för det lilla tangetbordet. Blir för mycket stavfel.
Nu knorrar det i magen och jag får skriva mer framöver hur det är att vara Dalmatiner.
 
Voff på er...
 Ps, Här brukar jag få springa lös.
 
 
 
 

åååh Tjejer....

Får lov att säga att jag börjar verkligen gilla tjejer. Idag var det rena julaftaton. Lillvalpen Casper hade klassträff på Galgberget och sagoängen. Massor av barn och bullar. Matte, jag lovar att mamman med ryggsägen inte alls blev sur för jag snodde en bulle ur hennes väska. Hon skrattade bara. Men vilka härliga tjejer. De klappade mig och hittade pinnar stora som träd till mig.
Matte som är en riktig glädjedödare skällde och förstörde när vi dansade och kramades.
Hon har ingen humor alls.
Trevligt och jag hittade en hel del smulor efter kalaset.
Nu är jag helt slut och får ta igen mig. Husse drog med mig på en lång morgonpromenad i morse också. Full rulle som vanligt i mitt lilla hundliv.
 
 
 

Skam på torra land...

Ni vet ju att jag är en vanehund. Jag vill ha mina rutiner och vanor. I morse kom jag helt ur balans. Min matte är ledig idag och ledig dag brukar betyda min dag. Hon ägnar sig åt mig och vi gör en massa bus när de andra valparna ändå är i skolan. Efter frukost idag så gick hon och la sig på soffan. Drog filten över huvudet och mumlade något om migrän. Så kan man inte göra. Jag har mina behov och visst hade husse varit ute med mig men det är ju inte samma sak. Vi skulle ju ut till hundrastgården.
Matte res dig upp...
Jag fick ta saken i egna händer. Matte jag städar och sedan går vi ut och spelar fotboll.
Här är bollen matte.
Ser du mig inte matte?
Efter mycket om och men så gick vi äntligen ut. Men det blev en kort tur för Jasmine lilla tjevalpen ringde från skolan och sa att hon mådde dåligt. Då fick vi åka och hämta henne och hon spydde som bara den. Hon har väl ätit gräs som jag brukar göra. Jag spyr också av gräs.
Tråkig dag och det väl lika bra att sova. Matte undrar varför jag ligger på golvet istället för i min nya bädd. Enkelt jag har ju lagt mina leksaker där. Blev för hårt att ligga på dem. Nä skam på torra land vilken tråkig dag.
 
 
 
 
 
 
 
 

Tjejvalpen och jag...

Lite annorlunda idag. Jag och lilla tjelvalpen var ensamna med matte idag. Inte så vanligt. Killvalparna var iväg på kalas och bio. Vi fick en mysig eftermiddag tillsammans istället.  Tjejvalpen brukar annars ha en massa andra tjejvalpar med sig hem. Jättesöta flickor som jag blir så ompysslad av. De pussar och kramar mig hela tiden. Lite sura blir de om jag tar deras skor bara.
Här har vi lilla tjejvalpen Jasmine. Söt som socker tycker jag. Hon är nog den som mest leker och busar med mig. Fast hon brukar vara ganska upptagen med sin mobiltelefon under långa stunder. Då brukar matte fräsa och skälla på henne. Kul när det inte bara jag som får skäll av matte.
Vi lekte på stranden en stund.
Matte klagade på att vi inte stod så stilla så vi blev fina på korten. Men vem har tid att stå stilla när man är på stranden.
Här står jag nästan stilla.
Här tar vi oss en svängom.
 
Sedan skulle vi sitta fint på klipporna.
Skulle inte min baksida duga att fotografera? Matte bara klagar, sitt fint osv.
Söta Jasmine.
Nu sticker jag över till Danmark...
Fast det var lite långt så jag fick vända.
Solen var också på väg att gå ned. Hoppas ni också haft en trevlig dag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0