Matte fattar...

äntligen galoppen. Idag var hon i väg på valpkursen utan mig och kom hem med en påse med massor av godsaker. Hon har äntligen fattat vad en hund behöver äta. Kött,kött kött, fett och vatten. Skulle det vara så svårt att begripa. Nu ska det väl bli ordningen på maten här hemma.
Ett härligt kamben. Mums, fanns inte en flisa kvar när jag var färdig. Matte vara lite tramisg och skulle hela tiden låna benet när jag åt. En test sa hon. Jag fattade inte något men visst fick hon låna det en stund. Som tur var tog hon inte en tugga av det.
Efter benet blev det en tur till hundrastgården.
Lång och ståtlig är jag minsann.
Matte trodde väl inte jag skulle nå hundgodiset.
Gäller bara att koncentrera sig.
Trevlig helg till er alla.
 
 
 
 
 
 

No big deal...

Eller mycket väsen för ingenting.
Måste man bli så sur för lite papper på golvet. Vadå inget att torka sig med. Finns ju nytt toapapper på övre vånigen det har jag ju själv sett. Matte har ju ben och gå med. Jag ville ju bara ha pappersrullen att leka med. Självklart måste man ta bort pappret först. Matte är så himla hispig. Jag går på valpkurs finns det någon mattekurs man kan skicka henne på. Herrgud, varför får man inte jucka på kuddarna i vardgasrummet. Jag säger bara no big deal.
Ska jag bara vara någon som sitter fint i soffan och bli fotograferad som en liten porslinshund.
Åh så söt jag är...
Är jag snyggast i svartvitt?
Nej, jag är kille som behöver action och bus, lilla matte.
 
 
 

Bland stockar och stenar...

Egentligen vet jag inte riktigt vem som var räddast i kväll. Jag eller matte. Men jag tror faktiskt att det var matte som var fegast idag. Hon drog med mig på en hundpromenad. Vi stannade till i den där underbara affären där jag alltid får godis eller något nytt koppel eller så. Hon betalade 20 kr för att sedan vara ute och hoppa på stenar. Tokigt eller hur.

Skulle ni våga klättra här?
Inte jag heller.
Men här har vi klättrat. Dåliga bilder men jag ville så gärna visa.
Upp och ner. Vi var så duktiga matte och jag. Ps inte matte på bilden.
Pandora och hennes husse var också jätteduktiga. Hon är så söt den lilla prickisen. En rolig promenad och matte kommer nog sova gott i natt.
En ny skön hundbädd har jag fått minsan. Inköpt på det populära stället gekås.
Nu blir det natta.
 
 
 
 

Visst kan jag när jag vill...

Ibland tror jag inte att matte fattar att jag är en självständig individ som gör lite som jag själv tycker. Hon bli så himla arg för minsta lilla sak ibland. Denna vecka har hon varit lite extra tjurig. Husse sa något om pms men jag har ingen aning om vad det betyder. Men igår fick jag lite extra beröm på Caspers träning på Habiliteringen där faktiskt jag få vara med. Jag tyckte det var lite konstigt i går bara, för Lillhusse sprang runt med en liten uppnosig cockerspanielflicka  istället för mig vid några tillfällen. Matte sa att jag hade varit lite för busig sist. Sedan var det en snobbig grå hund som gjorde en massa märkvärdiga konster. Vadå dansa och gå fint? Kan väl jag med. Ja nästan i alla fall.
Har jag bara tungan rätt i munnen så kan jag gå fint. Fatta vilken läskig grej jag var med om. Råkade smita iväg nedför slänten. Aj vilken konstigt staket det var runt hästhagen. Jag bara hoppade högt och ylade till som en varg. Nedrans elstängsel. Kommer aldrig mer gå nära sådant staket igen.
Vet ni hur gott det är med hästbajs? Jag vet, mums.
Häromdagen fick jag träffa denna söta Dalmatinerflickan. Hon är bedårande lilla Pandora. Snacka om duktig Dallis som kan gå fot och sitta vackert. Inser att jag nog har en hel del att lära mig som matte säger.
Jag lovar matte, om du bara ger mig lite goda köttbullar så ska jag vara jätteduktig framöver. Idag efter hundkursen fick jag beröm av matte och hon verkade  nöjd och på bra humör.
Lek på stranden har vi också hunnit med i veckan.
Sova på soffan är skönt.
Lika skönt att sova i hallen. Trött blir man av alla hundkurser och leka med kompisar.
 
 
 
 
 
 

Rutiner...

Som hund så jag gillar rutiner. Nästan varje morgon gör jag samma sak. Matte vaknar först och går in i en form av bur och kommer sedan ut alldeles blöt. Några gånger har hon försökt att stoppa in mig där och jag gillade inte den grejen. Men matte gör det tydligen varje dag. När matte är inne i buren brukar jag hjälpa henne att städa. Hon brukar nämligen lägga sina kläder på golvet i badrummet. Då tar jag upp hennes bh som tror jag att den heter och sedan lägger jag den tex på hallmattan eller i soffan. Tröjan och byxorna brukar jag tappa i trappen för de är lite klumpiga att bära i munnen. Sedan är det lite kul att se matte fara fram och letar efter sina saker. En liten morgonsport vi har. Matte behöver ju röra på sig det har hon själv sagt. När hon kommer ut ur buren så står hon 
framför spegeln och tittar konstig med någon penna i ögonen. Jag brukar då slicka av det blöta på benen som hon missat att torka bort.
Min lilla matte och jag...
Sedan har jag nästa viktig uppgift. Väcka små valparna. Jag börjar med minstingen Casper som också sover med flockledarna. Vi två står nog lite högre i rang eftersom vi får sova med matte och husse. Casper har någon konstig mask när han sover. Matte blir helgalen om jag ens tittar på den. Men som den snälla och duktiga hund jag är så har jag inte ens rört den. Jag har fattat att det är en andningsmask han har. Lite synd om grabben som har en muskelsjukdom. Men jag hoppar i alla fall upp i hans säng och slickar honom i öronen tills han vaknar. Salta och goa örsnibbar har han. Sedan frestar det att bita på nallarna och ibland känner jag mig lite extra busig och lånar de. Men aj vad matte kan vara snabb och ta tillbaka de.
Lillhusse Casper sover med sina nallar.
När alla sedan vaknat så får jag äntligen en härlig morgon promenad. Sniffa runt och jag har faktiskt börja lyfta på benet och markera, det ni.
Stormatte i Stockholm har varit med på tv och första sidan på aftonbladet idag. Tydligen så var det inte nöjda med regeringens nya budget. Som jag förstod så skulle man få 100 kr mer i månaden om man vore pensionär. Det låter ju inte så himla mycket. Två paket korv, några tuggben och några bajspåsar skulle det nog bara räcka till. Tur man inte är pensionär utan lycklig hund.
Sofia står näst längst bort till vänster i fotot tillsammans med sina arbetskamrater på SSU.
 
 
 

Det här är jag...

Jag heter Mille och är ny på att blogga, Lite nervöst att börja. Helt plötsligt ska man dela med sig av sina vardagliga bekymmer och tokigheter, Min vardag är nog lite kaotisk. Matte säger att mycket beror på mig, Men jag skyller på barnen, Om någon står och fäktar med sina armar. Då tar jag för givet att man vill leka. Rädd för mig? Jag är ju bara en valp på 6 månader. och 29 kg. Leka är det roligaste jag vet. Speciellt vid 20.00 när husse och matte äntligen sitter tillsammans i soffan. Skulle tv vara roligare än mig. Idol är nästan lite kul att följa förstås. Matte har varit  så jobbig sedan senaste valpträningen. Han den där snubben med halvlångt hår snackade om att jag skulle vara lite dominant och matte och husse inte riktigt hade ordning på mig. Nu fräser hon och drar i kopplet. Jag säger bara suck och ge mig en korv till.  Nä nu till lite allvarliga saker.  Matte var lite hispig av andra saker i helgen med. Stormatte i Stockholm har tydligen gjort något stort. Gått runt och knacka dörr med några storfräsare. Kan bara säga att min kompis Ove också en söt dallis och är en storfräsare. Han är jättefräsig i hundgården och han är ett år. Men jag är snart lika snabb. Stefan Lövfen med stormatte Sofia. Stormatte är väldens sötaste och mysgiaste nästan som en Dalmatinerflicka.
Jag och min kompis Ove. Inte så galen som han ser ut att vara.
Hoppas ni kommer följa min blogg. Skriv gärna en kommentar då och då. Alltid lika kul.
Ps ge miig gärna en bit korv när vi möts så ska jag sitta fint för dig eller varför inte ge dig vacker tass.

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0